عقیق از چه نوع سنگ هایی بشمار می آید؟

۱,۲۹۳ بازديد
عقیق یکی از کانی های طبیعی است که در خانواده کوارتز قرار دارد. اگر آن را با الماس بسنجیم سختی آن ۷ می باشد. همین جا می توان گفت که در گذشته عقیق های مصنوعی ،از مقاومت و سختی کمتری برخوردار بوده اند که حتی با مالیدن آن روی فرش یا موکت روی آن خش می افتاد.
 
سنگ عقیق در نقاط مختلف دنیا مثل:ایران،عراق،آلاسکا،برزیل،آرژانتین و چین استخراج می شود.اما بهترین و مرغوب ترین نوع عقیق از معادن صنعاء در یمن استخراج می شود که سنگ بسیار پررنگ،منسجم و بدون تخلخل است،با رنگ قرمز مایل به قهوه ای که پرطرفدار ترین رنگ عقیق است.

عقیق

طیف رنگ های سنگ عقیق                                                                          

طیف رنگ سنگ عقیق بسیار گسترده است.از سفید یخی شروع شده و به سیاه ختم می شود،در بین سفید تا سیاه بی نهایت رنگ وجود دارد که همه آن رنگ ها طبیعی هستند که می توان به رنگ های زیر اشاره نمود:

 عقیق

سنگ عقیق نباتی یا یخی

سنگ عقیق کبود

سنگ عقیق زرد

سنگ عقیق نارنجی یا پرتقالی

سنگ عقیق سبز یا زیتونی

سنگ عقیق قهوه ای

سنگ عقیق قرمز

سنگ عقیق آلبالویی

سنگ عقیق سیاه

هریک از عقیق های ذکر شده خود شامل دسته ای از رنگ ها می شود که از کم رنگ شروع شده و به پر رنگ ختم می شود.

 

اگر سنگ عقیق از برش خوبی برخوردار باشد و با ظرافت تمام طراحی شده باشد قیمت و ارزش آن بیشتر میشود.

بارها و بار ها سوال شده است که:

عقیقاصل و اصیل را چگونه تشخیص دهیم؟

در گذشته سنگ ها  مصنوعی از هر نوع سنگی کیفیت لازم را برای نشان دادن اصل بودن آنها نداشت و تشخیص اصل و فرع بودن انها آدمی را به زحمت نمی انداخت.این مورد تنها در مورد عقیق نیست.در سایر جواهرات هم بدین گونه بوده است. ولی امروزه با پیشرفت در این  زمینه علمی،متخصص های این رشته از علم، توانسته اند جواهراتی را تولید کنند که در نظر اول به هیچ عنوان نمی توان بین اصل و مصنوعی آن تفاوتی را احساس کرد.مثلاًدر زمینه ساخت الماس مصنوعی به جایی رسیده اند که توانسته اند الماس مصنوعی را تولید کنند که وزن حجمی آن،شفافیت و تلألو آن با الماس واقعی هیچ فرقی ندارد. در زمینه ی تولید زمرد، یاقوت ، فیروزه و همچنین عقیق نیز بدین صورت است.

 

لذا این طور است که بسیاری از اساتید که به صورت تجربی اقدام به کارشناسی سنگ ها و جواهرات می کردند،امروزه کمی دچار مشکل شده اند و دیگر نمی توان با دقیق کامل به نظر آن ها استناد کرد. در همین راستا آزمایشگاه های  بسیار مجهزی تأسیس شده که افراد متخصص با استفاده از دستگاه های بسیار حرفه ای و دقیق، میکروسکوپ های مخصوص،پروژکتورهای بسیار دقیق که با تابانیدن نورهای ویژه روی سنگ ها با اندازه گیری میزان جذب نور و خروجی نور از داخل سنگ اقدام به کارشناسی سنگ ها می کنند تا بتوانند به طور دقیق اصالت آن را تأیید کنند. کارشناسی این مراکز یک امتیاز هم دارد و آن این است که فرآیند کارشناسی را ثبت کرده و با مهر و امضای معتبر برای آن سنگ دفترچه شناسایی یا شناسنامه صادر می کند که کار پسندیده و مفیدی است.

 

در گذشته اهل فن با انجام کارهای خاصی مثل کشیدن چاقو روی عقیق،مالیدن عقیق روی پشم و ایجاد حالت مغناطیسی در سنگ که  موجب جذب خاکستر،مو و کاغذ شود و… از این دست اعمال در مقایسه با آزمایشگاه های مجهز  امروزه کمی شبیه طنز شده است.

 

بعد از تعیین اصالت سنگ که مهم ترین موضوع درباره ی عقیق است،لازم به ذکر است که بهترین و مرغوب ترین رنگ عقیق،عقیق قرمز است،آنچه اصالتاً در امور معنوی و استحباب سفارش شده عقیق قرمز است. ازنظر زیباشناسی هم عقیق قرمز بسیار زیبا تر از سایر رنگ های عقیق می باشد. معمولاً اساتیدحکاک، که روی سنگ  عباراتی از قرآن،اسامی ائمه،احادیث،اذکار و ادعیه را روی سنگ عقیق حکاکی می کنند  سنگ عقیقی با رنگ قرمز با تلألو ی زیاد را انتخاب می کنند که الحق و الانصاف زیبایی خاص خود را دارد. این سنگ به طور سنتی جهت رفع چشم زخم و استحباب بین مسلمانان بسیار سفارش شده است و در باب استفاده از این سنگ زیبا روایاتی معتبر از معصومین(ع)موجود می باشد.



مطالب پیشنهادی :

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.